De bedste glutenfrie kiks

Sprøde og lækre glutenfrie kiks på under 1 time!

Hurtige og lækre glutenfrie kiks

Hurtige og lækre glutenfrie kiks

vanessa-wolter
Disse kiks bager jeg igen og igen. Dejen er hurtig at røre sammen, og imens ovn og bagestål varmes op, kan dejen få et lille hvil på køl. Har du meget travlt, kan du tænde for ovnen før du rører kiksedejen sammen, og så bare bage dem så snart ovnen er varm nok.
tilberedningstid
10-15 minutter
samlet tid
50 minutter

Udstyr

  • En vægt

  • En skål

  • En kagerulle

  • To stykker bagepapir

  • En dejskærer til at hakke/skære kiksene ud med

  • Gerne et bagestål for at skabe god sprødhed

Ingredienser

  • 110 g glutenfri havremel

  • 30 g ris- eller sorghummel

  • 20 g chiafrø

  • 20 g hørfrø

  • 10 g birkes

  • 20 g sesamfrø

  • 2 g bagepulver

  • 4 g salt

  • 45 g vand

  • 50 g smør

Instruktioner

1

Glutenfri kiksedej - rør dejen sammen

Bland alle de tørre ingredienser, dvs. alt undtagen vand og smør.

Smuldr smørret i dejen og saml massen med hænderne ved at komme vandet i. Kom evt. lidt mere vand i blandingen, hvis den smuldrer for dig.

Kom herefter dejen på køl i en skål med låg (eller film) og tænd for ovnen. Ovnen skal stå på 200 grader varmluft.

Du kan med fordel bage kiksene på et bagestål (på ovnens midterste rille).

2

Glutenfri kiksedej - Rul kiksedejen ud

Når ovn og bagestål er varmt nok (du kan nemt måle temperaturen med et infrarødt termometer), tager du dejen ud af køleskabet.

Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud, så den er ca. 3-4 millimeter tyk. Så hakker du dejen ud i den størrelse, du synes, dine kiks skal have. Brug evt. en dejskærer, så kommer du ikke til at skære igennem bagepapiret med en kniv, og du kan nemt hakke større områder helt lige.

Den overskydende dej kan du samle og udrulle igen. Løft kiksene med dejskæreren og læg dem forsigtigt på bagepapiret med ca. 5 millimeters mellemrum.

3

Glutenfri kiksedej - bag kiksene

Skub bagepapiret over på bagestål (eller kom bagepladen i ovnen) og bag kiksene i 10-12 minutter, indtil de er lysebrune.

Lad kiksene køle helt af, før du spiser dem. De kan holde sig sprøde i en beholder med låg (evt. en kagedåse) i et par dage, men giv dem evt. en hurtig tur i ovnen igen, hvis de bliver bløde.

Notes

Kiksene holder sig supergodt i en lufttæt beholder i en uges tid. Hvis de efter nogle dage bliver bløde, så kan du bare lige give dem nogle minutter i ovnen igen.

Skriv en kommentar

Leave the field below empty!