Vaniljekranse uden gluten? Intet problem! Her får du en lækker glutenfri opskrift på vores allesammens yndlingssmåkager med vanilje.
👉 Se mig lave dem på min YouTube-kanal.
Udstyr: Jeg bruger udelukkende mine fingre, når jeg ælter dejen sammen, og så bruger jeg sprøjtepose med en stjerneformet tylle til at forme kransene med, så får de lidt struktur i overfladen. Men du kan også lægge dejen på køl i et par timer i stedet, og så skære den ud i mindre dele, som du triller til pølser. Pølserne skæres over i mindre stykker, som du så former til kranse.
Tip til bagning: Jeg bager altid småkager på mit bagestål, fordi det hjælper med at gøre småkagerne sprøde. Og så holder det ovnen varm i længere tid, så jeg uden problemer kan bage den ene plade med småkager efter den anden.
vanessa-wolter
Prøv de her lækre glutenfrie vaniljekranse og mærk julestemningen brede sig!
forberedelsestid
1,5 time
tilberedningstid
6-8 minutter
Instruktioner
1
Det skal du gøre:
Tag smør ud af køleskabet 1 time før, du går i gang. Tænd ovnen på 180 grader (kom et bagestål på en rist midt i ovnen - det hjælper med at holde ovnen godt varm, når du bager flere plader med småkager - jeg bruger et fra
Bagestålet.dk).
2
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og fordel dem i en skefuld sukker. Hak stangen fint. Ved at bruge både kornene og stangen, får du den lækreste vaniljesmag, og du undgår naturligvis at smide resterne ud.
3
Ælt smør, sukker og vanilje sammen i en skål. Tilføj ægget og mas det hele godt sammen med fingrene.
4
Ælt resten af ingredienserne i. Dejen er klar til næste trin, når alt er blandet og den er blød og lækker.
5
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle, eller læg den på køl til senere. Den bliver ret hård, så enten skal du lade dejen opnå stuetemperatur, før du kaster dig ud i sprøjtearbejdet, eller også kan du trille dejen til pølser, som du kan forme til kranse med fingrene.
6
Sprøjt kranse på et stykke bagepapir oven på en bagespade. Lav gerne store huller, da dejen kan flyde lidt ud.
7
Bag kransene i 6-8 minutter på bagestålet. Køl af på en rist og kom dem i kagedåser.